technieken & materialen

Latex spuiten    

Bij het aanbrengen van latex op wanden en plafonds maak ik gebruikt van een Airless-spuitmachine. Door de manier van spuiten, ontstaat er nauwelijks nevel en kan er, nadat alles secuur is afgeplakt, snel en schoon gewerkt worden. Latex spuiten heeft een optimale dekking en zorgt voor een strak eindresultaat waarbij de structuur van de ondergrond behouden blijft. Daarnaast heeft het aanbrengen van latex met een spuitmachine als voordeel dat er geen rolstructuur zichtbaar is, met andere woorden: met ziet geen banen op de muur of het plafond.
Latex spuiten in plaats van het werken met een verfroller bespaart tijd en geld. Het werkt strakker af en toont een professioneel streeploos gespoten eindresultaat. Latex spuiten is uitermate geschikt voor grote oppervlakten.

Lakken spuiten

Lakken spuiten heeft vele overeenkomsten met latex spuiten, zoals het snel en schoon werken. Bij het verspuiten van lakken ontstaat een vollere uitstraling van je schilderwerk. Alle lakken die worden verspoten zijn watergedragen en bestaan uit één of twee componenten. De voordelen van lakken op waterbasis zijn dat het geurarm is, minder snel verkleurt en snel droog is. 

Het spuiten van lakken wordt toegepast bij alle mogelijke oppervlakten zoals hout, metaal en  kunststof.

Deze techniek is  uiterst geschikt voor grote en/of moeilijk te bereiken oppervlakten.  

Regulier handschilderwerk

Binnenwerk
Voor het binnenwerk maak ik gebruik van lakken op waterbasis.

Buitenwerk
Voor het buitenwerk maak ik gebruik van lakken op synthetische basis, deze zijn op dit moment  weersbestendiger dan de watergedragen lakken.

Stuken  
Het strak maken van  fijne granol, spachtel puts, structuurverf of  de muren “sausklaar” maken  met een kant en klare pasta. Muren worden één of twee maal over getrokken en daarna geschuurd voor een superstrak resultaat.

voordelen:
-kan op bijna elk oppervlak
-snelle droging
-super strak
-ideale ondergrond  voor het spuiten van latex

De merken waar ik mee werk zijn: